perjantai 1. kesäkuuta 2012

auringonlaskun sukat

Tässä viimein ne kauan salassapidetyt lahjat vuosia (ihan pari päälle kolmenkymmenen) täyttäneelle siskolleni.


Lankana Novitan Tico Tico, lankasuosituksen mukaisilla puikoilla (oisko ollut 2,5?), 18 silmukkaa puikoilla ja ihan lyhyet varret. Toimivat kuulemma hyvin näin kesän korvallakin kun ovat senverran ohkaiset. Kuvaajana sisko itse, eli sukat jo käytössä.


Koska pelkät villasukat tuntuivat kovin talviselta lahjalta huhtikuun lopulla, ompelin mukaan kesäisemmän kassin samalla ohjeella kuin aiemman kassin, eli Ihanat itsetehdyt laukut -kirjasta. Kangas on ohutta kirpparilta löytynyttä ilmeisesti puuvillaa. Yläosassa on välissä tukikangas ja laukkuosassa läpi kuultaa tummanruskea vuorikangas.


Tuon yläosan kiinnitystä mietin jo edellisen laukun kohdalla ja nyt päädyin ompelemaan siihen kanttinauhan ja sitten kiinnitin sen silittämällä väliin liimanauhaa jota voisi käyttää myös verhojen käänteiden tekemiseen. Ikeasta olen joskus sellaisen napannut mukaan. Seuraavaksi kehitysideaksi vastaavaan kassiin voisi leikata tuon sisemmän kappaleen pidemmäksi, jotta taittovaraa olisi enemmän. Nyt ei kankaasta enää riittänyt enempään. Hihnoista tuli aavistuksen liian lyhyet, joten malli on kädessä kannettava eikä olkalaukku, toivottavasti pääsee käyttöön kumminkin:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on kivoja :)