sunnuntai 6. tammikuuta 2013

taikahuppari


Vihdoin ja viimein sain valmiiksi taikametsähupparini!


Se oli jäänyt ompelupöydälle lähinnä ramppikuumeen takia. Pelotti ensinnäkään leikellä kangasta ja sitten ommella, mitä jos mokaisin täysin tämän ihanan fb:n ompeluelämää-ryhmän teettämän, Leena Rengon suunnitteleman uniikkijoustiksen.. No, pikkuvirheitä tuli miljoona, mutta kaukaa katsottuna ihan nätti ja muutenkin mukava :)


Kaavana OB 5/11 saturday chilling huppari. Etukappaleisiin tein rinnanympäryksen suurentamisen Joka tyypin kaavakirjan ohjeella. Sillä, missä kaava leikataan neljään osaan ja väliin lisätään tilaa. Toimi oikein hyvin, seuraavan kerran vastaavaa kaavamuutosta tehdessä kannattaa vaan muistaa että sitten voi tehdä yhden koon pienemmän kuin normaalisti. Vähän väljäksi tämä jäi, mutta ei anneta haitata vaan chillaillaan rennosti. Hupussa ja taskupusseissa on tummanruskeaa trikoota. Niskasaumaan ompelin venyvää kanttinauhaa Jätti-Rätistä, niin sain saumavarat nätisti piiloon.

Huppu oli tässä kaavassa aika iso (kaikkia muita kaavan osia sovitin, mutta en tietenkään huppua). Jos samalla kaavalla teen kevättakin niinkuin suunnitelmissa olisi, niin huppua voisi pienentää.


Sitten vielä kaavakokeilu OB 5/12 stormy blue paidasta. Tämä koko ok rinnasta, vyötäröstä piti hiukan kaventaa ja seuraavaan versioon voisi jättää saumavarat kädenteiltä pois. En nyt muista paljonko, mutta varmaankin tottumuksesta lisäsin sekä helmaan että hihansuihin lisää pituutta leikkuuvaiheessa. Ei varmaan edes olisi tarvinnut, tässä oli hyvin pituutta valmiiksi, jee. Musta trikoo Jättiksestä ja harmaa pallo Fabriinasta.

Ja lopuksi pikainen niksipirkka päähänpisto, framilonpussukka!


Olen nimittäin tykästynyt framiloniin ja tilasin sitä juuri 10m Kestovaippakaupasta. Ja 10m metriä framilonia nyt on kuin kasa löysää spaghettia kun siitä yrittää jotain ommella. En siis yleensä leikkaa siitä valmiiksi pätkää, vaan koko vyyhti on sylissä ja venytän siitä sopivasti ommellessa. Surautin siis pussukan, jonka napinläpireiästä saa nätisti vedettyä sitä framilonia. Toisella puolella on vain kaksi saumaa limittäin päällekkäin josta vyyhdin saa tungettua sinne sisälle. Kangas aitoa retroa, eli lapsuudenkodin vanhat verhot.4 kommenttia:

  1. Hupparista tuli oikein hieno! Ei hupparin tarviikaan olla liian piukka. Se on rento vaate! Ja hieno tuo erivärinen hihanosa!

    VastaaPoista
  2. Framilonpussukka vaikuttaa oikein kätevältä! Ja kivoja vaatteita.

    VastaaPoista

Kommentit on kivoja :)