sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

mekkoja tytöille

Viimeinen pala Metsolan punaista hippikukkaa valmistui mekoksi neidille. Vähän jäi kangasta puuttumaan ja etsin sitä jo ympäri nettiä, mutta niin etsi moni muukin enkä sopivaa palaa meinannut mistään saada. Kunnes apu löytyi ysviltä ja sain ostettua ystävälliseltä ysviläiseltä juuri sopivan palan. :)
Kaava Ottobrestä 1/12. Muuten tein ohjeen mukaan, mutta hihansuihin laitoin kuminauhat, niin ovat hiukan pussilla. Hirmu leveä taas, mutta tässä kelpaa helmaa heilutella ;)

Itselle on ollut trikoinen mekko harkinnassa jo pitkään. Kaavan Bongasin Suuresta Käsityölehdestä (numero?) Muokkasin hiukan kaavaa ja kokeilin Eurokankaan palalaarilöydöllä.
No joo, eipä tuosta kuvasta paljoa mallia näe.. (ja muutenkin kuvat ovat laatua surkea, koska kamera irtisanoi yhteistyösopimuksn ja nämä kuvat ovat kännykkäkameralla näpsittyjä..) Ihan ok kotimekoksi.

Ensimmäisestä versiosta lähti jalostusideoita. Jätin poikkisauman vyötäröltä pois sekä hihat kokonaan pois, niin että mekkoa on helppo käyttää neuleboleron kanssa. Versio 2. tuli sitten Nanson mustasta trikoosta joka on kotoisin Linnan Kankaasta.
Kavensin etukappaletta, ettei kaula-aukko roikkuisi navassa, mutta hiukan liikaa tuli kavennettua. Ehkä versio 3. on sitten täydellinen. Muuten oikein kiva mekko ja tässä oli mukava juhlia! Asusteeksi väkersin vielä rintakukan vanhoista äitini virkkaamista tyynynliinapitseistä ja suikaleesta tytön 4v. juhlamekkokangasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on kivoja :)