torstai 26. joulukuuta 2013

joululahjoja

Joululahjoiksi minun ompelukoneeltani lähti eteenpäin tällaisia luomuksia :) Kuvanlaatua pitää pahoitella. Suurinosa kuvista on räpsäisty yömyöhällä lahjoja paketoidessa todella surkealla valaistuksella..


Kasa rättejä sukulaisille ja ystäville. Näitä rättejä näkyi blogeissa syksyn mittaan ja innostuin itsekin. Nopeaa ja ihanaa niitä oli surautella. Sai tuhota sellaisia kangasihanuuksia, joita ei raaski pois laittaa vaikka palasta ei vaatteita enää ommellakaan. Näissä on jokaisella toisella puolella trikoota ja toisella joko neulos tai joustofrotee.


16 vuotta täyttävälle kummipojalle teeppari ja verskat. Paidassa on tuo sama fi-applikaatio kuin verskojen takataskussakin. Molempien kaavat JTKK:sta. Paita kokoa L ja housut M pidennettyinä. Vyötäröllä kuminauha ja naru. Vihreä trikoo Majapuulta ja musta collari Jätti-Rätistä.


Kummipojan isälle, eli siskon miehelle myös teeppari, supermies applikaatiolla. Laitoin siskon sovittamaan näitä paitoja saajille ja tämä paita oli liian lyhyt.. Niinpä tein jatkopalan "tuplahiha"-tyyliin ja samanmoiset hihoihinkin niin näyttää tasapainoisemmalta. Harmaa trikoo Ikasyriltä. Kaava JTKK:n peruspaita XL.


Siskolle kotelomekko Ottobren 5/10 cozy Pinnie -kaavalla. Kangas on kirpparilöytö, selässä musta pitsivetoketju.
 

Pienin kummipoika perheineen on tämän talven lämpimämmissä olosuhteissa, joten sen mukaista vaatetta hänelle ja sisaruksilleen. Siilipaita ja velourshortsit 110 kummipojalle ja apilapaita 122 isoveljelleen. Siilit Majapuulta, muut tilkkuja kangasvaraston kätköistä.


Poikien isosiskolle hellepaita. Olkaimina leveä satiininauha. Kangas on Afrikan vahapuuvillaa ja  jämiä mekosta, jonka syksyllä tein tämän paidan saajan äidille. Voivat sitten samistella;)
 

Ja vielä viimeisenä keskimmäiselle kummipojalle 8v. (kummitytöille oli tänä jouluna näköjään muita tilauksia kuin ompeluita:) huppariliivi Majapuun neuloksesta. Hupussa valkoista trikoota miehen vanhasta paidasta. Koko n. 152 pidennettynä.


5 kommenttia:

 1. Hienoja lahjoja! Etenkin tuo supermiespaita on mainio :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten kivoja lahjoja! Kyllä on varmaan ollut hyvä mieli pakata näitä.

  VastaaPoista
 3. Tiskirättejä tarttis taas suristella. Omat olen kuluttanut niin loppuun että pakkohan on saada uusia. Ihania kun niitä voi vaan pestä muun pyykin joukossa ja sitten taas käyttää. Vielä ku sais tehtyä niitä muille =D Kivoja muitakin lahjoja olet tehnyt.

  VastaaPoista
 4. Nämä(kin) kaikki saa taas miettimään, pitäisikö itsekin kaivaa ompelukone naftaliinista ja koittaa alkaa muisteleen, miten se toimii :) Oot kyllä taitava! Ja tosi hyvä kuosisilmä sulla ;)

  VastaaPoista

Kommentit on kivoja :)