torstai 1. marraskuuta 2012

timeless and cozy

Nimensä mukainen timeless and cozy mekko Ottobren numerosta 5/12
 
 
Hankalasti kuvattava, mutta ihana päällä. Musta trikoo Jätti-Rätistä. Huivi on kangas, jonka toin vuonna 1999 Keniasta ja on lojunut käyttämättömänä kaapissa. Nyt keksin ommella sen tuubihuiviksi, päät vain yhteen pussisaumalla ja kas, piristää mustaa työmekkoa:)
 
 
Aika paljon tätä sai muokkailla. Kaula-aukkoa suurensin, olisi saanut suurentaa vieläkin mutta huivin kanssa on hyvä noinkin. Laitoin kanttauksen alle framilonia, niin ei veny ja pauku. Hihoihin lisäsin pituutta ja jätin ne kääntämättä. Helmaan hiukan lisää pituutta. Nyt mekkoa voi käyttää sukkisten tai housujen kanssa. Jos tekisin pelkäksi mekoksi, laittaisin varmaan vielä lisää pituutta. Mutta kaavahan onkin tarkoitettu 168 pituiselle ja minulla on pituutta seitemän senttiä enemmän.. Vyötärön kohdalta otin sivusaumoista sisään, niin ei ole niin pussimainen. Taakse harkitsin muotolaskoksia selkään, muuten kuitenkaan tehnyt.
 
 
Ja vielä silkkivilla pitkikset koossa 104. Nämä ovat jo viime talvena aloitetut esikoiselle, mutta eivät valmistuneet silloin, nyt sopivat kuopukselle:) Materiaalina omat vanhat silkkivillakalsarit, haaroista puhkikuluneet. Lahkeista sai oikein hyvin leggarit pienemmälle, lahkeensuun ommelkin on alkuperäinen, joten tekemistä oli huikeat kolme saumaa ja kuminauha. Ja silti oli jäänyt kesken.. ;)
 
 

3 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Mulla taas on vastakkainen ongelma, että pituutta on vähemmän ja vyötärö on kaavoissa aina väärässä paikkaa :D

    VastaaPoista
  2. Tosiaan hyvän näköinen. Se vyötärö taitaa yhdellä jos toisellakin olla aina väärässä paikassa...

    VastaaPoista

Kommentit on kivoja :)