perjantai 13. heinäkuuta 2012

zip zip zipper


Jep, niskassa komeilee vetskari :) Kokeilin jokin aika sitten jossain kaupassa jotain perustrikoopaitaa jossa oli selässä vetskari. Kiva idea ja taaskaan en saanut paitaa ostettua, kun "tämänhän voisi helposti tehdä itsekin". Olen alkanut aika kriittiseksi ostovaatteita kohtaan.. Kangas Jättiksestä ja vetskari kirppikseltä.

Kaavana Ottobren 2/12 Ramona toppi. Ensimmäistä kertaa tätä kokeilen ja hyvä tuli. Pituus näytti mallikuvissa aika naftilta, joten lisäsin helmaan ensin 8cm. Liian pitkä oli, ja lyhentämisen jälkeen pituutta on kaavaan verrattuna etukappaleella lisää 3cm ja takakappaleella 2cm. Juu, notkoselkä ja silleen..

 Vetoketjussa on noin puoleenväliin halkio, joten sen saa vähän aukikin. Tämä siksi, että sain hiukan kavennettua lörpähtänyttä kaula-aukkoa. Ensin meinasin ommella vetskarin vain siihen päälle ihan feikiksi.

Ompelukoneessani ei saa paininjalanpuristusta säädettyä, blaah. Välillä varsinkin kaksoisneulalla ommellessa venyttää aika paljon. Huomasin Ompeluelämässä vinkin (resorikaitaleelle alunperin), että pidentää tikin pituutta niin ei aaltoile niin pahasti. Paidan helma ommeltu normipituudella, hihansuut kaksi pykälää pidemmällä ja kaula-aukko kolme pykälää pidemmällä. Ja eron huomaa.


Hihassa rypytys kivana yksityiskohtana.

Kangaskaupoissakin on tullut taas käytyä.. Totesin miehelle, että ehkä kannattaisi pitää ostolakko lopun kesää. Yllättäen mies oli samaa mieltä. No, sitä Raitilla trikoota on pakko ostaa kun se tulee myyntiin, ja eihän tukikangasta yms ainakaan lasketa, eihän?


Jätti-Rätistä pinkkiä collegea tytön syystakin vuoriksi. Ja ihanpakkosaada löytö itselle, jakkukangas. Kangas on jonkinlaista puuvillaa, jossain valossa mustaa, jossain liilaa. Boordina molemmissa reunoissa violetteja pitsipyörylöitä ja harmaita brodeerattuja.


Linna Kankaasta Nanson trikoita. Tosin tuo reunimmainen saattaa päätyä myytäväksi.. Yritin leikata siitä paitaa miehelle, mutta raidat sumenivat silmissä siihen malliin etten viitsinyt tieten tahtoen päänsärkyä hankkia.. Vetoketjut Molempien lasten takkeihin.
2 kommenttia:

  1. Ihana piristys tuo punainen vetska niskassa!
    ja muutenkin alkoi tu topin malli kiinnostaa kovasti, en oo lehdesä huomannutkaan...

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Juu lehdessä tuo paita näytti aika onnettomalta, tiukalta ja lyhkäiseltä. Luulin että joudun sitä paljonkin muokkaamaan mutta yllättäen ei tarvinnutkaan.

    VastaaPoista

Kommentit on kivoja :)