sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Tilkkupeittoja

Monen kanssaompelijan inspiroimana päädyin minäkin tekemään tilkkupeittoja. Ah, miten ihanan terapeuttista tuhota tilkkulaatikon sisältöä ;)
 

Ensimmäinen versio on velour- neulos- ja joustofroteetilkuista koottu. Taustalla keltainen velour ja kanttaus resorilla. Tämä lähtee äippälomalle jäävälle työkaverille lahjaksi.




Ja toinen sitten trikootilkuista. Taustalla velour tässäkin ja kanttaus resorilla. Tämä saa jäädä odottamaan tulevaisuuden vauvalahjatarpeita :)

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Naistenpäivä

SaVaWayn eilisenä haasteena oli yllärikangas, Marianne Valolan Naisten Päivä -kangas. Kankaan tarinan voi lukea täältä.


Ompelin suojapussin iPadille. Vuorina valkoista tikkivanua ja kiinnitys tarralla.


:)

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Prinsessamekko

Meillä tasapainotellaan usein äidin ja tyttären makumieltymysten toteutuksessa. Tytär toivoisi juuri sitä pinkkiglitterihörsellystä, jolle äiti sattuu olemaan allerginen. Nyt yritin tehdä tyttärelle kuusivuotis-synttäreiden juhlintaan pinkin, mutta kauniin mekon.


Sain idean Jätti-Rätin pinkistä satiinista, joka oli nurjalta puoleltaan kauniin matta. No mekossa ei mikään mennyt niin kuin kuvittelin, ensinnäkin satiini on näin väärinpäin käytettynä hurjan sähköinen. Olin suunnitellutkin mekkoon tyllialushametta (tässä tapauksessa Jättiksen valoverhokangasta, reunassa vinokanttia), mutta nyt se oli myös pakollinen ja mekko liimautui siihen kiinni..

Kaavan pohjana on perus paitakaava, siitä helmaa melkein kelloksi leventäen. Takasaumassa on piilovetoketju.

Juhlat juhlittiin ja vermeet kestivät. Oli kyllä kaiken vaivannäön väärti, vaikka meinasikin mekontekele lentää roskiin useamman kerran matkan varrella..

Mutta, minulla on nyt kuusivuotias esikoinen, mun pieni <3