lauantai 31. elokuuta 2013

Mekkoja ystävälle

Tuossa kesällä ystäväni soitti: "Mä löysin täältä kirpparilta tällaisen ihanan kankaan, tekisitkö siitä mulle mekon?" No tottakai tekisin:)
 
 
Ystävän Marimekon mekkoa mukaillen siis piirsin kaavat. Yläosassa alavarat. Alkuperäisessä mekossa oli sivusaumassa vetskari, mutta koska se on sopivasti alaspäin levenevä että menee päälle ilman vetskariakin, niin tämä versio on vetskariton.
 
 
Sekä liivimekko ystävän Nigerialaisesta vahapuuvillasta. Kaavana Ottobren 5/10 Cozy Pinnie pienin muokkauksin. Tämä kuva siis takaa, jossa on Majapuun lime pitsivetoketju. Leikatessa unohdin laittaa saumavarat takasaumaan, joten jätin etumuotolaskokset nyt tekemättä. Katsotaan kun saadaan sovitettua josko sellaiset vielä tehtäisiin. Tämäkin vuoreton, vain alavarat.
 
 
 

perjantai 30. elokuuta 2013

Mittatilauskalsarit

Jos sattuu syntymään pikkukeskosena, ei ehkä ole kuivaksioppiessaan vielä sitä vaatekokoa, jossa pienimpiä kalsareita myydään.
 
 
Sain siis kunnian jeesata kaverin poikaa pääsemään "isojen" poikien alushousuihin ;)
 
Leikkelin palasiksi omalta pojalta pieneksi jääneet 86 kokoiset kalsarit. Piirsin niistä kaavat, joiden vyötärönympärys oli lapselta mitattu. Sitten pienensin samassa suhteessa kaavoja tuon vyötärönympäryksen mukaan. Parien kokeiluversioiden jälkeen alkoi sarjatuotanto.
 
Kaikki kankaat ovat tilkkukoristani (joka ei tyhjentynyt ollenkaan niin paljon kuin toivoin, sen verran pieniä pöksyjä nämä ovat..) Kuminauhaa sekä Karnaluksilta että Kestovaippakaupasta.

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Sydämellinen huppari ja muuta

Kuten aina syksyllä, on äkkiä pula sopivista lämpimämmistä vaatteista. Kesän aikana on taas hujahdettu pituutta sentti jos toinenkin.
 
 
Tytölle huppari Ottobren 1/13 Bat Boy, koko 116 jossa pituus 122.
 
 
Ihanan Ikasyrin sydänvelourin viimeiset rippeet riittivät juuri ja juuri niin, että toinen hiha on vihreää, muutoin punaista. Vihreät resorit Majapuulta, hupun vuorin vihreä trikoo tilkkulaatikosta ja punainen vetoketju Karnaluksista.
 
 
Nyt riittää hihojen pituus :)
 
 
Lisäksi tyttö sai pikkarit itselleni ostamista, mutta huonon mallisista alushousuista. Materiaali on ihanaa bambua, joten ei niitä kaappiinkaan voinut jättää makaamaan. Hyödynsin suoraan kuminauhankin.
 
 
Kaverille kännykkäkotelo lenkkejä varten. Kysyin haban ympärysmitan, kännykän mitat ja kuulokepiuhan lähtöpaikan kännykässä. Sitten sakset ja mitta käteen ja menoksi. Päällinen on ulkoilukangasta Eurokankaan palalaarista ja alapuolelle laitoin coolmaxia kaukaisista vaippa-ompeluista ylijääneitä paloja. Kiinnitys on tarranauhalla. Ihan ok siitä tuli. Parannukseksi seuraavaan versioon kaveri ehdotti jotain tukevampaa kotelon pohjaan. Nyt jos puhelimen ottaa kesken lenkin esille, niin sitä on vaikea saada enää takaisin kun kotelo menee niin käden myötäisesti. Mitäköhän sinne keksisi, muovia? Niin että kuitenkin kestää pesujakin. Ideaa hautomaan..
 
 
 

maanantai 19. elokuuta 2013

Oranssia lämmikettä

Oranssi kuuluu niin selvästi syksyyn. Ja Majapuun neulokset.
 
 
Miehelle huppari polkypyöristä. Ensimmäisen erän polkupyöriä missasin ja koetin etsiä josko joku olisi myynyt sitä harmaa-keltaista mulle. Ei löytynyt, mutta ehkä parempi näin koska toisen erän oranssi on kyllä herkku.
 
 
Hupparin kaava Joka Tyypin Kaavakirjasta. Vaikka kirja muuten hyvä onkin, niin tätä kaavaa en voi suositella. Hirveä muokkaus että sai hyvän. Onneksi ompeluryhmässä oli ollut juttua että tämä kaava on hurjan iso, niin mittailin vanhasta hupparista minkä koon teen. Päädyin piirtämään S:n, kun normaali koko olisi M tai L. Lisäksi tein vielä kirjan ohjeiden mukaan muokkaukset kapeaksi huppariksi ja hihan muodon muokkasin ihan kokonaan. Muuten olisi yhteen hihaan mahtunut kaksi kättä.. Helpommalla olisi päässyt jos olisi lähtenyt sopivasta paitakaavasta liikkeelle.
 
 
Hupun vuorina ruskeaa trikoota ja ruskeat resorit tilkkulaatikosta. Vetoketju Linna Kankaasta.
 
 
Ja minulle ihanaa Kamomillaheppaa! Neuletakin kaava Ottobre 5/12 malli 15. Pienillä muokkauksilla, lyhyempi helma, framilon sivusaumassa, eli lisää tilaan rinnan kohdalle ja kaulus kaksinkertaisena. Alavarankin olisi voinut laittaa.. Vetoketju myös Linnan Kankaasta.
 
 
Tää on ihana ja pehmeä ja ihana ja..
 
 
Saa tulla syksy, mä tarkenen!
 
 
 

lauantai 17. elokuuta 2013

SaVaWay Paapii

Eilisessä saviksessa oli taas yllätyspussiompelua. Tällä kertaa PaaPiilta. Kangas ihanaa aitaa, tosin minulle ei niin ihanaa sinistä. Kun ei vaan iske niin ei iske. Piti siis ommella jollekulle muulle kuin oman perheen jäsenelle;)
 
 
Teinpä sitten piakkoin kolme vuotta täyttävälle kummipojalle "pelipaidan". Kuva siis paidan selkäpuolelta. Paita kokoa 104, kaavan pohjana Ottobren 1/13 Victor. Aplikointi valkoista trikoota, kanttaukset valkoista resoria.
Kunnon Suomi-Poika paita ;)
 

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Botanical SaVaWay


Palasin kesällä työmatkalta Suomeen ja siinä laskeutuessa Helsinki-Vantaalle ihailin kauniita maisemia. Päässäni alkoi soida "Niin kaunis on maa -laulu". Vaikka se on surullinen ja usein hautajaisissa laulettu, on se silti mielestäni äärettömän kaunis ja merkityksekäs. Elämään kuuluu kauneus, mutta myös suru ja ne varjoisat vedet.
 
Toissaviikon SaVaWayssa oli aiheena kasvikunta ja luontoteemasta ja laulusta syntyi yhdessä tällainen hame.


Kankaan maalasin etukäteen kangasväreillä, joten tällaisesta alkutilanteesta lähdin liikkeelle perjantaina klo 21. Kukkakangas on tädiltäni saatu vanha verho. Vuorikangas (jossa on mukana elastaania, paljon mukavampi kuin tavallinen vuorikangas muuten) ja vetoketju Eurokankaasta.


Yllätysmomenttina oli vartin verran vähemmän ompeluaikaa, joten hame jäi kesken. Toisaalta en edes olettanut saavani valmista, koska tarkoitus oli kääntää helma käsin. Lopuksi vielä kirjoin muliinilangoilla muutamien köynnösten ääriviivoja.


Kaavana hameessa on Ottobren 5/10 Norma-hame. Sovituskuvissa hame on jo ollut päälläni yhden työpäivän ja hyvin pärjäsi :)