perjantai 25. tammikuuta 2013

housuja


Juniorin housutilanne on kaivannut pikaista täydennystä. Tässä jotain ensihätään.
 
 
Kaava Ottobre 4/11 High Jump 110 muokattuna. Ei resoreita, vaan kuminauhat sekä lahkeissa että vyötäröllä ja taskut sivusaumassa. Ihana ruosteenpunainen joustofrotee ja taskujen tähtitrikoo Kestovaippakaupasta.
 
 
Sivusaumassa kettunauhaa Sampsukasta.
 
 
Lisää tilkkukalsareita kaikista ihanista kankaanjämistä. Tässä kalsarit takaapäin. Kaava pikkumies 110. Tein nämä sillä ajatuksella, että en vielä jaksanut piirtää kokoa 104 (edelliset oli 92) kun tämä koko oli valmiina joululahjojen jäljiltä. No juu, ei tarvii pienempää kaavaa piirtääkään. Kätsää hypätä suoraan 92 - 110.. Korkeutta näissä on hiukan lisää, samoin vyötäröresori on korkeampi kuin kaavassa.
 
 
Kuvassa lentävät ne seuraavat housut. Keltaista velouria myös Kestovaippakaupasta. Näissä ei ole sivusaumoja, muuten sama kaava ja muokkaukset kuin edellisissäkin housuissa.
 
 
 
 
 

lauantai 19. tammikuuta 2013

helikopteripojat

Lupasin ommella miehelle synttärilahjaksi t-paidan itse valitsemillaan spekseillä.


Hän valitsi Kestovaippakaupasta helikopteritrikoota ja toivoi vielä mustat hihat. Musta trikoo on Jätti-Rätistä. Ja koska Helikoptereita jäi vähän yli, niin samanlainen paita pienemmällekin miehelle.


Miehen paidan kaava Joka tyypin kaavakirjasta ja pojan paita little lamb 104.


Olisin halunnut miehellekin raglanhihaisen paidan, mutta en nyt löytänyt sitä kaavaa.. Jossain Suuressa Käsityölehdessä oon joskus nähnyt, mutta en nyt muista yhtään tarkempaa..

maanantai 14. tammikuuta 2013

flanelliprinsessa

Toinen prinsessayöppäri prinsessalle. Tällä kertaa taisi tulla slaavilaisprinsessa;)


Kaava sama kuin tässä. Punakuvioinen flanelli on kirppikseltä eurolla löytynyt vanha aamutakki. Ihanan pehmeäksi käytössä kulunut. Hihat Jätti-Rätin trikoota.


Etuhelmaan tuli sauma keskelle, niin että sain hyödynnettyä aamutakissa olleen taskun mukaan.

 

Ja sitten samettimekko kangasaarteesta  löytyneestä paksusta sametista.


Kaava Montmartre Ottobre 4/10 koossa 116. Tähän oli kyllä visio vähän erilaisesta hamosesta mustalla tyllialushameella, mutta tällainen siitä sitten tuli. Vyötäröllä taitettava musta resori.



sunnuntai 13. tammikuuta 2013

lampaanvillaa.. villalampaita..


Meidän hikipäämuksuille ei helpolla laiteta talvellakaan kahta paitaa päällekkäin. Hippasen jotain lämpimämpää kuitenkin joskus kaivattaisiin. Loistava ratkaisu, merinovilla! Ei ole ollut hiki näissä villapaidoissa :) 


Pojan paita little lamb 104, tytön fancy mix 116. Molemmat vähän reilummilla saumaravoilla, kun en pessyt kankaita ennen ompelua. Pelkäsin, etten saa sitä tasokuivattua kovin hyvin vaan venytän sen jotenkin oudoksi. No, ensimmäisen pesun jälkeen nämä eivät paljoakaan olleet kutistuneet, mutta kasvunvara nyt on aina hyväksi ja on ehkä aiheellista olettaa että joku päivä nämä paidat päätyvät normipesuun villapesun sijasta. Kunhan vain eivät kuivausrumpuun asti päätyisi..


Kankaat Sampsukasta, molemmat merinovillaa. Lammaskuosi Leena Rengon suunnittelema. Päänteissä framilon, mutta lörppää ne silti vähän. Näihin kaavoihin voisi tulevaisuudessa venyttää inasen sitä framilonia.

Tuo fancy mix (OB 4/12) on melkein lempparipaitakaava tällä hetkellä. Sopiva tunikan ja paidan välimuoto meidän neidille. Ja kiva yhdistellä erilaisia kankaita.


Tässä siis vielä yksi versio. Punahilkkatrikoo Ikasyriltä ja hippikukkajoustis Metsolalta.




sunnuntai 6. tammikuuta 2013

taikahuppari


Vihdoin ja viimein sain valmiiksi taikametsähupparini!


Se oli jäänyt ompelupöydälle lähinnä ramppikuumeen takia. Pelotti ensinnäkään leikellä kangasta ja sitten ommella, mitä jos mokaisin täysin tämän ihanan fb:n ompeluelämää-ryhmän teettämän, Leena Rengon suunnitteleman uniikkijoustiksen.. No, pikkuvirheitä tuli miljoona, mutta kaukaa katsottuna ihan nätti ja muutenkin mukava :)


Kaavana OB 5/11 saturday chilling huppari. Etukappaleisiin tein rinnanympäryksen suurentamisen Joka tyypin kaavakirjan ohjeella. Sillä, missä kaava leikataan neljään osaan ja väliin lisätään tilaa. Toimi oikein hyvin, seuraavan kerran vastaavaa kaavamuutosta tehdessä kannattaa vaan muistaa että sitten voi tehdä yhden koon pienemmän kuin normaalisti. Vähän väljäksi tämä jäi, mutta ei anneta haitata vaan chillaillaan rennosti. Hupussa ja taskupusseissa on tummanruskeaa trikoota. Niskasaumaan ompelin venyvää kanttinauhaa Jätti-Rätistä, niin sain saumavarat nätisti piiloon.

Huppu oli tässä kaavassa aika iso (kaikkia muita kaavan osia sovitin, mutta en tietenkään huppua). Jos samalla kaavalla teen kevättakin niinkuin suunnitelmissa olisi, niin huppua voisi pienentää.


Sitten vielä kaavakokeilu OB 5/12 stormy blue paidasta. Tämä koko ok rinnasta, vyötäröstä piti hiukan kaventaa ja seuraavaan versioon voisi jättää saumavarat kädenteiltä pois. En nyt muista paljonko, mutta varmaankin tottumuksesta lisäsin sekä helmaan että hihansuihin lisää pituutta leikkuuvaiheessa. Ei varmaan edes olisi tarvinnut, tässä oli hyvin pituutta valmiiksi, jee. Musta trikoo Jättiksestä ja harmaa pallo Fabriinasta.

Ja lopuksi pikainen niksipirkka päähänpisto, framilonpussukka!


Olen nimittäin tykästynyt framiloniin ja tilasin sitä juuri 10m Kestovaippakaupasta. Ja 10m metriä framilonia nyt on kuin kasa löysää spaghettia kun siitä yrittää jotain ommella. En siis yleensä leikkaa siitä valmiiksi pätkää, vaan koko vyyhti on sylissä ja venytän siitä sopivasti ommellessa. Surautin siis pussukan, jonka napinläpireiästä saa nätisti vedettyä sitä framilonia. Toisella puolella on vain kaksi saumaa limittäin päällekkäin josta vyyhdin saa tungettua sinne sisälle. Kangas aitoa retroa, eli lapsuudenkodin vanhat verhot.