lauantai 24. marraskuuta 2012

joulua odotellessa

Alkaa olla senverran kiireitä, että ompelemaan kyllä ehtii, muttei bloggaamaan. Joten tässä kerralla  kaikenlaista.
 
 
Ottobren 4/12 Pupunen kaavalla Ihanasta PaaPiin bambista tytölle paita koossa 116. Kangas on Royal-tuotteelta. Kaava oikein hyvä, hoikalle tarkoitettu. Tosin masun kohdalta tuo tyttö ei ole niin hirveän hoikka vaikka muuten onkin. Laitoin kaavaan lisää pituutta että olisi ollut tunikamittainen, mutta silloin oli liian kapea. Nyt paitamittaisena ihan hyvä.
 
 
Tällä tavalla yhdisteltynä pinkkikin on jopa ihan kiva:)
 
 
Samaa kaavaa jalostaen tein joulumekon Ikasyrin sydänvelourista. Vyötärön kohdalle lisää leveyttä, 15cm pituutta  ja hihoihinkin vähän lisää pituutta. Helmaan ja hihansuihin leveä kuminauha Tosimummon ohjeella..
 
 
 Me like:)
 
 
Mies tilasi itselleen paitoja. Tiikeripaita oli isänpäivälahja. Kaavana Joka tyypin kaavakirja I:n peruspaita. Kankaat Fabriinasta ja varsinkin tuo tiikeri bio-interlock on unelman pehmeää.
 
 
Sama kaava lyhythihaisena Ikasyrin liikennemerkkitrikoosta.
 
 
 
 
 

maanantai 12. marraskuuta 2012

Lämmikettä ja piristystä syksyyn

..tai talviko se muka jo on, syksy vielä mun mielestä.
 
Paita itselle Eurokankaan palalaarin kankaasta.
 
 
Kaava Suuri Käsityö-lehdestä 9/11. Samalla kaavalla olen tehnyt aiemmin itselleni mekkoja, nyt kokeilin saman kaavan paitaversiota. Vähän paljon tuo kaula-aukko lörppää, mekkoon kun sitä koitin kaventaa niin tuli liian kapea ja nyt on liian leveä..
 
 
Ja päälle Ottobren 5/12 Warmly wrapped kietaisuneuletakkimikäliehärpätin. Kaavaa oli haukuttu niukaksi, joten lisäsin sinne liehukkeisiin pituutta väliin 15cm. Hyvä näin, nyt sitä saa kieputeltua miten haluaa. Seuraavaan versioon voisi laittaa hiukkasen lisää pituutta, mutta menee näinkin. Seuraavan version ajattelin tehdä trikoosta ihan kotikäyttöön jahka joskus kerkiän Jätti-Rättiin hakemaan muutaman metrin halpaa trikoota;)
 
 
Tämä ommeltu Eurokankaan villaneuloksesta, ihanaa, vaikka/koska aika tyyristä olikin. Näillä kelpasi käväistä Helsingissä työpaikan synttäreillä :)
 
 
 

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

kangasaarre

Sain tätini kautta ison pahvilaatikollisen vanhoja verhoja. Oi ja voi mitä ihanuuksia!
 
 
Alhaalla vasemmalla kaksi Marimekon kuosia ja punainen on paksua vakosamettia. Ylärivin ihanat retrot ovat minulle uusia kuosia, tunnistaako joku? Lisäksi laatikossa oli kolmet siniset Tampellan verhot, mutta ne lähtevät suoraan siskolle, joka tykkää sinisestä toisin kuin minä :)
 
Kaikkia verhoja oli vähintään kahdet. Näistä saa kyllä takkia ja mekkoa ja vaikka ja mitä. Punainen vakosametti ainakin huutaa muuntautumista lappuhaalareiksi ja kellohameeksi tyllialushameella. Koskakohan sitä vaan ehtisi..
 

torstai 1. marraskuuta 2012

timeless and cozy

Nimensä mukainen timeless and cozy mekko Ottobren numerosta 5/12
 
 
Hankalasti kuvattava, mutta ihana päällä. Musta trikoo Jätti-Rätistä. Huivi on kangas, jonka toin vuonna 1999 Keniasta ja on lojunut käyttämättömänä kaapissa. Nyt keksin ommella sen tuubihuiviksi, päät vain yhteen pussisaumalla ja kas, piristää mustaa työmekkoa:)
 
 
Aika paljon tätä sai muokkailla. Kaula-aukkoa suurensin, olisi saanut suurentaa vieläkin mutta huivin kanssa on hyvä noinkin. Laitoin kanttauksen alle framilonia, niin ei veny ja pauku. Hihoihin lisäsin pituutta ja jätin ne kääntämättä. Helmaan hiukan lisää pituutta. Nyt mekkoa voi käyttää sukkisten tai housujen kanssa. Jos tekisin pelkäksi mekoksi, laittaisin varmaan vielä lisää pituutta. Mutta kaavahan onkin tarkoitettu 168 pituiselle ja minulla on pituutta seitemän senttiä enemmän.. Vyötärön kohdalta otin sivusaumoista sisään, niin ei ole niin pussimainen. Taakse harkitsin muotolaskoksia selkään, muuten kuitenkaan tehnyt.
 
 
Ja vielä silkkivilla pitkikset koossa 104. Nämä ovat jo viime talvena aloitetut esikoiselle, mutta eivät valmistuneet silloin, nyt sopivat kuopukselle:) Materiaalina omat vanhat silkkivillakalsarit, haaroista puhkikuluneet. Lahkeista sai oikein hyvin leggarit pienemmälle, lahkeensuun ommelkin on alkuperäinen, joten tekemistä oli huikeat kolme saumaa ja kuminauha. Ja silti oli jäänyt kesken.. ;)