sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

pipopäät ja painajaisompeluita

Kevät tuli ja kevätpipoja kaivataan. Kukikkaat kuosit-blogin helpolla pipo-ohjeella tein ulkomuistista (näitä on tehty monta). Ensimmäistä versiota hiottiin kolmeen kertaan, mutta onpahan kunnolla istuva:)


Trikoo Royal-tuotteelta.


Ja juniorin pipon kangas Ikasyriltä. Molemmilla toivon taimi-merkit niskassa.

Ja sitten se painajainen, hohhoijaa. Mail Express kaava Ottobrestä ja tuota samaa sienitrikoota. Kanttaukset ja legginsit (Cinnamon, Ottobre) trikoosta Kangashamstereista.


Legginsit onnistuivat ihan hyvin, joten ei niistä sen enempää, mutta tuo tunika.. Koko on 110, mutta nyt kun sovittaja ei ole paikalla sitä kokeilemassa, niin näyttää että sinne mahtuisi kaksi tyttöä sisään.

Ja kanttauksia en taas meinaa ymmärtää. Välillä ne menevät kuin unelma, nyt eivät. Tein kanttaukset ensin pinkistä resorista, jota venytin aavistuksen verran ommellessa, mutta ilmeisesti trikookin venyi, koska ne aaltoilivat aivan järkyttävästi. Eikun purkamaan. Ja purku-urakan jälkeen tietysti tajusin, että nyt ne kankaat vasta venähtäneet olivatkin, joten leikkasin uudet. Onneksi olivat niin pienet nuo yläosan palat ja hihat, että ihan hyvin sain ne vielä. Trikoolla kanttaus onnistui paremmin, mutta kyllä ne silti vaan venähtivät. Täytyy toivoa, että pesussa kutistuisivat tai jotain, mutta enempää en ala kyllä korjaamaan, hyvä kun hermot riittivät tähänkin..

Täytyy vaan luottaa että neiti tykkää näistä silti. Hänen lempivärinsä kun ovat nykyään vaaleanpunainen, pinkki, liila, pinkki ja vaaleanpunainen ;)



perjantai 27. huhtikuuta 2012

prinsessahelinäkeijupikkumyy..

.. on nykyisin meidän neidin itsestään käyttämä nimitys :) Päiväkodin vappujuhlien naamiaisiin näistä valikoitui se pelkkä keiju. Oltiin neidin kanssa kangasostoksilla Jätti-Rätissä ja pinkkiä tietysti löytyi ja glitteriä kans.

Hameen kaava on Suuresta Käsityölehdestä ja saa kyllä olla viimeinen kerta kun tuohon lehteen turvaudun. (nojoo, olisi tietysti voinut itsekin lukea ohjeen kokonaan läpi ennen ompelun aloitusta ja jo siinä kohtaa todeta ohje typeräksi) Tuo hameosan alempi kangas on vain puoleenväliin hametta, ja ohjeen mukaan siihen olisi sitten tullut ommel koko hameen poikki pitämään se paikallaan. Juu en tehnyt niin. Nyt silitin väliin sellaista liimanauhaa, jota Ikeassa myydään verhojen käänteiden tekoon. Hyvin pysyi ainakin tämän käyttökerran.

Siipienkin ohje oli ja niitä vakavasti harkitsin toteuttavani, kunnes tutkin rautalankojen hintoja ja mietin kaikkea sitä räpellystä ja totesin H&M:n 6,95€ siipien päihittävän tämän hermojen menetyksen 6-0. Olen nimittäin noin..öö..11 vuotta sitten räpeltänyt itselleni siivet penkkareihin. Meillä oli teema enkeleitä ja pikkupiruja. Vieläkin muistan sen tappelun rautalangan kanssa, joten kiitos mutta ei kiitos.

Ja keijun omasta toiveesta vielä rusetti päähän!
(t-paita on viimekesäinen ompelus Ines-tunikan kaavalla)

Ja voihan tuota hametta toki käyttää muutenkin, vaikka kaulakoruna;)





perjantai 20. huhtikuuta 2012

t-paita kokeilu ja uusi kirja

Löysin kirpparilta joka tyypin kaavakirjan todella edullisesti. Sitä olen joskus kirjastostakin lainannut, mutta nyt on sitten ihan oma :)
Kirjassa on hyviä ohjeita kaavanmuokkaukseen. Siinä kohtaa ompelu-alaa olen vielä aika noviisi, mutta josko se tästä, kiinnostusta ainakin alkaa olla muokkailuihin. Hyvät peruskaavat kirjassa on myös. Kokeilin ensimmäisenä miehen t-paitaa.
Jes, viimein hyvä (ja ainakin tuolle miehelle istuva) kaava. Trikoo on Jätti-Rätistä, resori ehkä Eurokankaasta. Kysyin käyttäjän mielipidettä paidasta päivän käytön jälkeen ja kuulemma ei mitään muokattavaa. Saa ommella lisääkin ;)


maanantai 16. huhtikuuta 2012

hattu epämääräisissä olosuhteissa..

Muravainik kaavaa Ottobrestä moni on hehkuttanut, eikä turhaan. Ihana kaava. Kokeiluversion tein velourista ja vuorena trikoota ja hyvä tuli, mutta kuvaa ei nyt kyllä löydy. Toinen versio juniorille on päältä Kontista löytynyttä villapaitaa ja vuori trikoota.


Mutta mitä kuvassa tapahtuu? Juniori käytti isänsä kanssa oksasilppuria ja kun touhu alkoi kyllästyttää, lähti kuulosuojaimet päässään leikkimään. Minä bongasin tapahtuman ikkunasta ja eikun kuvaamaan, kun toinen on niin söpön näköinen:) Hiivin kuvaamaan ja ihmettelin mitä jätkä siellä oikein noukkii maasta ja viskoo? Otti jotain maasta, sanoi "hyi" ja heitti pois. Ja sama uudestaan ja uudestaan.. Tämän kuvan räpsäistyäni sitten tajusin, pupunpapanoita... Ja eikun käsipesulle, mutta tulipa uudesta piposta samalla kunnon action-kuva eikä niitä epätoivoisia poseerauksia aina vaan;)

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

lahjakassi

Huhtikuussa meidän lähipiiristä löytyy paljon merkkipäiviä. Tässä yksi lahja jonka uskallan jo julkaista;) Muitakin on jo valmiina mutta niiden saajat saattavat täällä kurkkia..
14 vuotta täyttävälle kummitytölle lähtee tällainen kassi. Ohje on Clare Youngsin kirjasta Ihanat itsetehdyt laukut. Laitoin pidemmät ja kapeammat hihnat kuin ohjeessa, nojoo. leveyttä olis ainakin voinut olla enemmän. Seuraavaan versioon sitten:)
Sisällä on musta vuorikangas. Seuraavaan versioon pitää myös kehitellä tuota yläosan kiinnitystapaa..


sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

mekkoja tytöille

Viimeinen pala Metsolan punaista hippikukkaa valmistui mekoksi neidille. Vähän jäi kangasta puuttumaan ja etsin sitä jo ympäri nettiä, mutta niin etsi moni muukin enkä sopivaa palaa meinannut mistään saada. Kunnes apu löytyi ysviltä ja sain ostettua ystävälliseltä ysviläiseltä juuri sopivan palan. :)
Kaava Ottobrestä 1/12. Muuten tein ohjeen mukaan, mutta hihansuihin laitoin kuminauhat, niin ovat hiukan pussilla. Hirmu leveä taas, mutta tässä kelpaa helmaa heilutella ;)

Itselle on ollut trikoinen mekko harkinnassa jo pitkään. Kaavan Bongasin Suuresta Käsityölehdestä (numero?) Muokkasin hiukan kaavaa ja kokeilin Eurokankaan palalaarilöydöllä.
No joo, eipä tuosta kuvasta paljoa mallia näe.. (ja muutenkin kuvat ovat laatua surkea, koska kamera irtisanoi yhteistyösopimuksn ja nämä kuvat ovat kännykkäkameralla näpsittyjä..) Ihan ok kotimekoksi.

Ensimmäisestä versiosta lähti jalostusideoita. Jätin poikkisauman vyötäröltä pois sekä hihat kokonaan pois, niin että mekkoa on helppo käyttää neuleboleron kanssa. Versio 2. tuli sitten Nanson mustasta trikoosta joka on kotoisin Linnan Kankaasta.
Kavensin etukappaletta, ettei kaula-aukko roikkuisi navassa, mutta hiukan liikaa tuli kavennettua. Ehkä versio 3. on sitten täydellinen. Muuten oikein kiva mekko ja tässä oli mukava juhlia! Asusteeksi väkersin vielä rintakukan vanhoista äitini virkkaamista tyynynliinapitseistä ja suikaleesta tytön 4v. juhlamekkokangasta.